اغلب اوقات بهتره که طرحی که می خوایم گلدوزی کنیم رو خودمون روی پارچه بکشیم که نحوه کشیدن مرحله به مرحله طرح و تکنیک هاش رو توی فصل یک دوره جامع مفصلا توضیح دادم اما گاهی اوقات طرح پیچیدگی داره یا جوری هست که نیاز به انتقال مستقیم روی پارچه داره مثلا وقتی می خوایم تایپوگرافی مذهبی برای کتیبه یا دیوارکوب بدوزیم یا طرح های فانتزی خاص و طرح های مینیمال رو به روی پارچه انتقال بدیم، لازمه که با تکنیک های مختلف و کاربردی انتقال طرح در گلدوزی، آشنایی کافی داشته باشیم.


روش های متنوعی برای انتقال طرح وجود داره که توی دوره جامع در طی ۴ قسمت، به صورت تخصصی راجب تمام جزئیاتش توضیح دادم 💎 اما الان می خوایم به اختصار یه مروری داشته باشیم و راه های مختلفشو بهتون معرفی کنم 💕

🔵 اولین روش رایج ساخت میز نوری هست. برای این کار شما به یک منبع نور و یک سطح شیشه ای، احتیاج دارید 🌼
میز نور حرفه ای همچین وسیله ای هست که برای کارهای معماری و نقشه کشی و … استفاده میشه.

زیر شیشه این میز، چراغ تعبیه شده که به راحتی طرح موردنظرتون رو که روی یک کاغذ هست می تونید روی کاغذ دیگه یا مثلا یک پارچه انتقال بدید. اما خب منطقا همچنین چیزی در دسترسمون نیست 😅

ولی به راحتی با روش های ساده می تونیم خودمون میز نور بسازیم ✨ ساده ترینش این هست که یک چراغ مطالعه یا چراغ گوشی تون رو زیر یک میز شیشه ای که در خونه دارید (مثلا میز های پذیرایی)بذارید
اطرافتون رو تاریک کنید. (در این روش، طرحی که می خواید انتقال بدید رو باید روی یک کاغذ پرینت گرفته باشید.)

بعد پارچه تون رو می ذارید داخل کارگاه به صورت برعکس … که پارچه فیکس بشه و تکون نخوره 👌🏻
(می تونید نذارید داخل کارگاه)، در مرحله بعد محل پارچه رو روی کاغذ با توجه به محل طرحی که روش هست تنظیم می کنید.

بعد کاغذ و پارچه رو می ذارید روی میزی که زیرش چراغ روشن کردین.
نور از زیر میز باعث میشه که طرح تون روی پارچه مشخص بشه و به راحتی بتونید طرح رو انتقال بدید. سپس با استفاده از خودکار حرارتی شروع می کنید به پر رنگ کردن خطوط اصلی طرح تون.


همین کار میز نور رو، پنجره هم می تونه براتون انجام بده. فقط با این روش احتمالا خودکار حرارتی اذیتتون می کنه …
چون که جوهرش به سمت عقب برمی گرده و وسط کارتون ممکنه رنگ نده دیگه 😅اما روش راحتی هست 👌🏻
با خودکار حرارتی احتمالا اکثرتون آشنایی دارید، رد این خودکار ها در اثر حرارت و گرما (سشوار یا اتو) به راحتی از روی پارچه محو میشه. توصیه اکید دارم که برای کشیدن طرح های گلدوزی تون روی پارچه حتما از این نوع خودکار ها استفاده کنید.

.
🔵 روش رایج بعدی استفاده از نمایشگر های دیجیتال به جای میز نور هست. مثل صفحه لپ تاپ، تبلت و گوشی
این سطوح خودشون نور دارن و دیگه دردسر ساخت میز نوری رو ندارید 😌

خوبی این روش این هست که اندازه طرح رو به راحتی می تونید متناسب با سایز کارگاه و پارچه کارتون، تغییر بدید ✨

برای استفاده از این روش ، باید نور صفحه لپ تاپ یا گوشی رو تا آخر زیاد کنید؛ طرح مورد نظرتون رو به اندازه ای که مناسب کارتون باشه تنظیم کنید.

بعد پارچه رو روش بذارید و خیلی آروم بدون اینکه به صفحه فشار بیاد، شروع کنید به کشیدن طرح. مثل روش قبل، می تونید پارچه رو داخل کارگاه بذارید که پارچه فیکس بشه و تکون نخوره.

.
🔹دو روش گفته شده که با منبع نور هستن ؛ برای پارچه های نازک تا نسبتا ضخیم کاربرد داره … رنگ پارچه هم نباید تا حدی تیره باشه که نور ازش عبور نکنه.

💟 حالا اگر پارچه مون خیلی ضخیم یا خیلی تیره بود چیکار کنیم ؟

در این موارد پد انتقال طرح یا پد حل شونده به دادمون میرسه.
این پد ها وسیله ی بسیار مناسبی برای انتقال انواع طرح هستن و کار کردن باهاشون خیلی راحته.


💟 پد انتقال طرح چی هست اصن ؟!

ببینید در واقع یه پد خیلی نازکه که شما به عنوان واسطه ازش استفاده می کنید. یعنی به جای اینکه طرحتون رو مستقیما روی پارچه اصلی بکشید، اول روی این پد می کشین (با همون خودکار حرارتی)

در مرحله بعد باید این پد رو روی پارچه با چند تا کوک فیکس کنید … و از خطوط اصلی طرحتون شروع به دوختن کنید.

💟 خب، فایده اش چیه ؟ چرا باید این کارو بکنم ؟

ببین یه وقتایی هست که پارچه ضخیمه یا رنگش تیره ست و با روش های نوری نمی تونی طرحتو مستقیم روی پارچه انتقال بدی یا اینکه طرحت جزئیات زیاد داره و انتقالش رو پارچه سخته …

خوبی این پد اینه که خیلی نازکه و به راحتی نور ازش عبور می کنه ✨ یعنی اگر طرحتون روی کاغذ باشه، بعد از گذاشتن پد روی کاغذ، توی نور عادی اتاق هم به راحتی می تونید طرحتون رو ببینید 👀

عکس زیر ببین مثلا 👆🏻
(پد رو گذاشتم روی یک کاغذ طرح دار)

.
💟 روش جدا کردن پد انتقال طرح بعد از دوخت و دوز

خب حالا فرض کنید برای انتقال طرح از این پد استفاده کردین … بعدش هم خطوط اصلی طرحتون رو دوختین؛ حالا چطوری باید از پارچه تون جداش کنین؟! 😁

.
بدین صورت که این پد ها خاصیت شون اینه که تو آب حل میشن ! 🙂

به همین علت به پد آبشور هم معروفن👌🏻

یعنی بعد که کارتون باهاش تموم شد، کارتون رو می ذارید توی یک ظرف آب و کاملا دست می کشین روش تا خوب حل بشه توی آب و دیگه اثری ازش روی پارچه تون نمونه …

🔸 پیشنهادم اینه که بگیرین زیر شیر آب کلا
چون که این پد ها وقتی بهشون آب می خوره ، یه حالت ژله ای پیدا می کنه و اگر خوب با آب شسته نشه ، پارچه و نخ هاتون خشک و کدر می کنه.
(این فوت کوزه گریشه)

❌ پس اگر دیدید جایی گفتن روش آب اسپری کنیم اوکیه ، بدونید که اگر خوب شسته نشه از روی نخ ها و پارچه کدر و خشکشون می کنه، پس خیلی روش خوبی نیست .

{البته یه سری ریز نکات دیگه هم داره که اینجا دیگه مجالش نیست بیشتر از این 😉}

جمع بندی : سه روش گفته شده یعنی انتقال طرح با میز نوری ، استفاده از نمایشگرها مثل گوشی و تبلت و لپ تاپ و استفاده از پدانتقال طرح، از رایج ترین روش های انتقال طرح در گلدوزی هستن. و اغلب اوقات نیاز ما رو برطرف می کنن اما روش های متنوع دیگه ای هم وجود داره.


.


.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *